Sobota, 20 april 2024
Iskanje

V Sesljanu iščejo gostince, kuharje, peke ...

10. mar. 2017 | 18:36
Dark Theme

18. marca bo od 10. ure dalje v prostorih restavracije Bris v naselju Portopiccolo v Sesljanu potekal prvi t.i. »Recruiting Open Day«, se pravi dan, posvečen zaposlitvi petdesetih oseb, specializiranih za delo na področjih hrane in pijače, gostinstva, sprejemanja in turizma. Dogodek, ki bi ga lahko prosto poimenovali »dan zaposlovanja«, prireja podjetje Portopiccolo, kjer iščejo tako osebe z že večletno delovno izkušnjo (t.i. »senior profile«) kot tudi osebe z manjšimi izkušnjami (t.i. »junior profile«), ki pa so opravile specifično usposabljanje za delo v hotelskem sektorju. Pogoji za zaposlitev so sledeči: v prvi vrsti, kot že rečeno, delovne izkušnje ali specifična usposobljenost za delo na področjih hrane in pijače, gostinstva, sprejemanja in turizma, dalje morajo imeti zainteresirani kandidati odlično nagnjenje za stike z javnostjo. Obvladati morajo angleščino, nemščino in po možnosti tudi tretji jezik oz. slovenščino, mora jim biti skupna vizija projekta Portopiccolo ter morajo imeti pozitiven profesionalen odnos.
Kaj se bo dogajalo 18. marca? Dan se bo začel z zbiranjem in prvo analizo življenjepisov, sledila bo predstavitev Portopiccola in prva faza izbora osebja: kandidati se bodo morali osebno predstaviti ter opraviti krajši spoznavni kolokvij in praktični preizkus v paviljonu novega kongresnega centra. Kot že rečeno, se bodo morali zainteresirani kandidati predstaviti ob 10. uri v restavraciji Bris v naselju Portopiccolo, pri čemer bodo morali imeti pri sebi ažuriran življenjepis, osebni dokument in davčno kodo.
Prvi »Recruiting Open Day« oz. »dan zaposlovanja« podjetja Portopiccolo podpirajo tudi Univerza v Trstu, združenje trgovcev Confcommercio, Deželna agencija za delo in Občina Devin-Nabrežina.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava