Nedelja, 07 april 2024
Iskanje

»Serracchianijeve ne bo nihče pogrešal«

28. mar. 2017 | 18:07
Dark Theme

»Mislim, da bi bilo bolje, ko Serracchianijeva ne bi stopila v politiko ... Nesposobnost nima barve, pa četudi bi jo imela, se nič ne bi spremenilo, saj bi škodovala tako desnici kot levici. (...) Ta ošabna in votla predsednica bo za seboj pustila popolno praznino in mislim, da je nihče ne bo pogrešal ... bila je zgodovinska napaka in to je vse.«
Take, nič kaj simpatične besede, je v družabni skupnosti facebook v nedeljo zapisal tržaški sodnik za predhodne obravnave Giorgio Nicoli. Odgovarjal je sicer na spletni izziv odvetnika in desnosredinskega politika Claudia Giacomellija, ki je na osebnem FB profilu spraševal, kateri od zakonov, ki jih je zasnovala Serracchianijeva, je najbolj škodljiv.
Njegova neprijazna ocena ni šla mimo neopazna, pač pa je kot strela z jasnega prodrla v medije. Nicoli je svoj »post« takoj umaknil s socialnega omrežja in se opravičil, češ da ga ni napisal kot sodnik, pač pa je šlo za osebno in instinktivno stališče o predsedničinem političnem nastopanju. V novem spletnem komentarju je priznal, da je prezrl moč spletnega virtualnega trga in se žal prepozno zavedal, da bi bilo bolje, ko tistih besed ne bi napisal. Opravičil se je, če je koga ranil; kdor ga pozna, ve, da tega navadno ne počenja.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava