Petek, 19 april 2024
Iskanje

Illy: Kavo in čokolado
bi lahko proizvajali v ZDA

24. apr. 2017 | 18:57
Dark Theme

Če bo predsednik Združenih držav Amerike Donald Trump nadaljeval s svojo protekcionistično politiko, bo skupina Illy začela proizvajati kavo in tudi čokolado neposredno v ZDA, kot so to že storile nekatere italijanske družbe. Sicer mora Trump dobro premisliti svoje korake, kajti trgovinska vojna bi imela posledice tudi za ameriške družbe, ki poslujejo z evropskimi državami.
To je povedal predsednik skupine Illy Riccardo Illy v krajšem pogovoru, v katerem je govoril tudi o podjetju Mastrojanni, ki proizvaja med drugim znano vino Brunello di Montalcino in ga vodi kot pooblaščeni upravitelj. Illyja smo vprašali, ali držijo vesti, da nameravajo proizvajati v ZDA.
Zakaj ste se odločili za proizvodnjo v ZDA?
Trumpova protekcionistična politika vzbuja skrb pri mnogih. To velja tudi za vina podjetja Mastrojanni, ki beležijo tretjino prodaje v ZDA. Zaradi tega ocenjujemo, kaj storiti.
Kavo boste torej najbrž začeli proizvajati neposredno v ZDA. Ali bodo kakšne novosti za tržaško podjetje?
Ne samo kave, a tudi čokolado. Nobene novosti ni, razen tega, da v tej fazi ocenjujemo, katere so najboljše rešitve. Kar zadeva Trst, se ne bo nič spremenilo, vsaj za zdaj ne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava