Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Češnje vabijo v Mačkolje

25. maj. 2017 | 18:08
Dark Theme

Na mačkoljanski Metežici je vse nared za tradicionalni, letos že 55. Praznik češenj, ki ga od vsega začetka vestno prirejajo odborniki in člani Slovenskega prosvetnega društva Mačkolje. Praznik, ki po zgodnji dolinski Majenci, dejansko naznanja začetek poletnega obdobja in šager, bo pod hraste od danes do ponedeljka vabil ljubitelje rdečih, sočnih češenj ter seveda jedi na žaru, glasbe, plesa ... skratka prijetnih razvedrilnih trenutkov.
S pripravami so se društveni člani lotili že marca, prireditveni prostor pa že mesec dni temeljito čistijo in pripravljajo na praznovanje, je zaupal predsednik SPD Mačkolje Matej Tul. Tudi češnje so v glavnem že potrgali oz. jih pravkar tržejo in ocenjujejo, da jih bodo sladkosnedim obiskovalcem ponudili več sto kilogramov. Delovna ekipa, ki jo sestavlja kakih 80 mladih in manj mladih je pripravljena: »Naj se praznik začne!«
Napovedi kažejo, da bo vreme letos prireditvi prizaneslo. Če se poglobimo v sam program, naj zapišemo, da se bo dogajati začelo drevi, ko bodo kioske odprli ob 18. uri, od 19.30 pa bo za ples in dobro voljo poskrbela skupina Alter Ego, jutri bodo obiskovalce v Mačkoljah čakali že od 16. ure, medtem ko bo zvečer od 19. ure dalje na plesišče vabil ansambel Nebojsega.
V nedeljo bo pri kioskih s hrano začelo dišati že ob 12. uri, obiskovalci pa si bodo lahko pri prazničnih stojnicah zagotovili slastne domače proizvode, zlasti vino in olje. Otroci bodo prišli na svoj račun ob 15. uri, ko bodo zanje priredili ustvarjalne delavnice, ob 18. uri pa bo čas za ples s skupino Kraški muzikanti. Za zaključek pa bodo v ponedeljek kioske odprli ob 18. uri, zvečer pa bodo ob 20. uri zadonele melodije skupine Love Guns.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava