Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

V svoji skupnosti pretepal vrstnike in vzgojitelje

18. jul. 2017 | 19:44
Dark Theme

Openski karabinjerji so v sodelovanju z državnim tožilstvom sodišča za mladoletne približno mesec dni preiskovali niz kaznivih dejanj, ki so se pripetila v neki skupnosti za mladostnike na Opčinah. Preiskava je naposled obrodila sadove, saj so karabinjerji v preteklih dneh na osnovi tožilčevega naloga odvedli v pripor šestnajstletnega mladeniča, italijanskega državljana. Bremenijo ga hude obtožbe: osumljen je groženj, povzročitve telesnih poškodb, spolnega nasilja in izsiljevanja. Prijeli so ga v Trstu, bil je na tem, da pobegne iz mesta.
Šestnajstletnik je bil med najnovejšimi gosti openske skupnosti, prispel je v zadnjem mesecu, vedel pa se je zelo nasilno. Poleg tega pa je krepak in visoke postave, tako da so se pred njegovimi izpadi tudi odrasli težko branili. Večkrat naj bi se znesel v glavnem nad ostalimi mladimi gosti in gostjami oziroma člani in članicami skupnosti, torej najstniki, včasih pa je napadel tudi vzgojitelje.
Karabinjerji so pred dnevi s pripornim nalogom poiskali osumljenca. V openski skupnosti ga ni bilo več na spregled, našli pa so ga v Trstu. Kaže, da je nameraval pobegniti iz mesta, saj naj bi aretacijo pričakoval. Prijeli so ga in odvedli v Treviso, kjer je zapor za mladoletne osebe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava