Zamejska »blog« poroka leta

Na Repentabru sta se vzela znana vlogerka in vizažistka Nicole Husel in nekdanji politični delavec Tomaž Špacapan.

A

sobota, 26. avgusta 2017 | 21:03

Nicole in Tomaž nista ušla tradicionalnemu obsipavanju z rižem (FOTODAMJ@N)

Tudi Slovenci v Italiji smo dočakali svojo poroko leta, sicer ne tako razkošno, kot je bila tista med Victorio Swarovski in Wernerjem Mürzem junija letos, a vendar. Zakonsko zvezo sta namreč sklenila znana vlogerka, vizažistka in podjetnica Nicole Husel in njen izvoljenec Tomaž Špacapan, svoj čas v javnosti znan kot zelo dejaven na politični sceni. Dogodek je potekal v Marijinem romarskem svetišču na Repentabru, ki je bilo za to priložnost danes (26. avgusta) popoldne »off limits« za nepovabljene. Vhod sta namreč varovala varnostnika, ki sta ob prihodu gostov pazila, ali se njihovo ime nahaja na seznamu povabljencev (za novinarja in fotografa Primorskega dnevnika so naredili izjemo).
Na cesti, ki vodi do svetišča na Tabru, so že pred 16. uro, ko je bila najavljena poroka, parkirali številni avtomobili z italijansko, slovensko in nemško registracijo, omeniti velja tudi črn lexus z registracijo kneževine Monako. Na dvorišču pred cerkvijo so se zbrali povabljenci - starši, svojci, sorodniki, prijatelji, kolegi ... Med njimi je bilo opaziti tudi več nekdanjih vidnih članov stranke Slovenske skupnosti (mladinski sekciji Mladi za prihodnost je v preteklosti načeloval prav Tomaž Špacapan, ki je bil tudi občinski svetnik v Zgoniku). Pravzaprav je ravno SSk »kriva« za usodno spoznanje med Nicole in Tomažem, do katerega je prišlo daljnega leta 2006 v Bruslju med obiskom članov strankine mladinske sekcije. Po tistem prvem srečanju se za nekaj let nista več videla, vse do leta 2012, ko sta si začela dopisovati preko Facebooka. Posledica dopisovanja je bilo osebno srečanje, do katerega je prišlo na tržaški Cavani: bil je ravno 26. avgust, od takrat pa sta začela hoditi skupaj, najprej sta stanovala na njegovem domu v Briščikih, ko pa je Nicole kupila stanovanje v Trstu, pa tam, je povedal Tomaž, preden so ga novinarju »ukradli« drugi svatje, ki so kmalu zatem vstopili v cerkev.
Malo po 16.20 pa se je v odprtem porscheju carrera 4 S pripeljala nevesta v, kot se za to spodobi, beli obleki s pajčolanom, ki ji je zastiral obraz in obred, ki ga je vodil repentabrski župnik in škofov vikar za tržaške Slovence Anton Bedenčič, se je lahko začel ob sodelovanju sopranistke Mojce Milič in organistke Alessandre Esposito. Med poročnim obredom sta morala novoporočenca na poziv mašnika glasneje izreči svoj usodni »da« ob splošnem muzanju, vsekakor je vse steklo v najlepšem redu. Izmenjavi poročnih prstanov je sledil aplavz, ob prihodu iz cerkve pa običajno obsipavanje z rižem (iz Mercatorjeve vrečke) ter seveda obvezne čestitke prisotnih in krajša pogostitev pred cerkvijo. Pravo poročno slavje pa se je pozneje preselilo v Hotel Europa v Grljan.
Naj bo poroka slavna ali manj slavna, pa velja v vsakem primeru voščilo: srečno, novoporočenca!

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

VSE ANKETE

Podpirate predlog o ponovni uvedbi obveznega vojaškega roka v Italiji?

ostale novice

Spomin je brezpogojni temelj pri gradnji prihodnosti

Obisk državnega tajnika DS Maurizia Martine ob 80-letnici razglasitve rasnih zakonov

18. septembra 2018 | 17:34

Iz Trsta »ne« fašizmu in rasizmu

Tržaški rabin Meloni in odbornik Rossi proti shodu neofašističnega gibanja CasaPound

18. septembra 2018 | 16:24

Električni paralizator za lokalno policijo?

Razprava v občinski komisiji za urbanistiko, promet, civilno zaščito, lokalno policijo in mestni nadzor

18. septembra 2018 | 19:05

Predstavitev Hamleta

Uprizoritev bo »rokovsko« zaznamovana

18. septembra 2018 | 11:49

Trenutek razmisleka in spomina na Velikem trgu

Ob 80. obletnici fašističnih rasnih zakonov

18. septembra 2018 | 11:30

Maurizio Martina obiskal Narodni dom

Vsedržavni tajnik Demokratske stranke se mudi v Trstu ob 80. obletnici razglasitve rasnih zakonov

18. septembra 2018 | 11:10

Zidaricheva Vitovska 2016 med elitno petdeseterico

Praprovski vinogradnik je bil deležen novega prestižnega priznanja

18. septembra 2018 | 13:25