Sobota, 13 april 2024
Iskanje

Toča v Dolini, naliv v Trstu
Pri Rojanu neurje izrulo drevo

2. sep. 2017 | 21:23
Dark Theme

Na Tržaškem je prišlo končno do pričakovane ohladitve. Tako dopoldne kot pozno popoldne je deževalo, temu pa sta se ponekod pridružila tudi burja in toča. To je povzročilo razne nevšečnosti, večjih težav ali škode pa k sreči ni bilo.
Še največjo težavo je za tržaške gasilce predstavljalo drevo, ki je malo pred 19. uro zgrmelo na cestišče na Miramarskem drevoredu med Rojanom in železniško postajo. Drevored so takoj zaprli za promet, kmalu pa so odprli za promet vozni pas v smeri proti Rojanu. Za promet je skrbela lokalna policija, ki je kmalu prišla na prizorišče. Za odstranitev drevesa so potrebovali dobri dve uri. Sicer so imeli gasilci polne roke dela zaradi običajnih težav, ki jih povzročajo začasne poplave in so zahtevale nekatere manjše intervencije.
Sicer je bilo še najhujše za nekatere vinogradnike v dolinski občini, ki jih je dopoldne prizadela toča. Točneje, ob 11.15 so ponekod padla zrna, »velika kot evro«, je povedal vinogradnik Rado Kocijančič. Toča je trajala dobri dve minuti, je razložil Kocijančič, ki je tako kot drugi vinogradniki takoj šel ocenit škodo. Toča je udarila še zlasti v Dolini, Krogljah in v Boljuncu, drugim krajem, kot npr. Dolgi kroni, pa je prizanesla. Kocijančič večje škode ni utrpel, sosedu pa je toča uničila domala vse grozde.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava