Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Žalna seja za Dušana Udoviča

4. sep. 2017 | 21:42
Dark Theme

Velika dvorana Kulturnega doma je bila včeraj skoraj premajhna za vse tiste, ki so se na žalni seji, ki sta jo priredila SKGZ in Primorski dnevnik, poslovili od nekdanjega odgovornega urednika Primorskega dnevnika, javnega in kulturnega delavca Dušana Udoviča. Da je bil Duško, kot smo mu vsi pravili, sijajen človek in karizmatična oseba, ki je pomembno sooblikovala zamejski prostor, je bilo vidno že pred gledališko ustanovo, kjer se je že mnogo pred začetkom seje zbirala množica ljudi. Med njimi so bili tako aktualni in nekdanji predstavniki političnega sveta, med katerimi smo poleg slovenskega ministra Gorazda Žmavca in zamejskih politikov videli tudi senatorja Francesca Russa, deželnega odbornika Giannija Torrentija in nekdanjo podžupanjo Fabiano Martini, kot tudi svojci in izredno številni prijatelji.
Začelo se je še pred 18. uro z dolgo vrsto pred žalno knjigo, ko se je hkrati začela polniti velika gledališka dvorana. Gostje so zasedli skoraj vse gledališke sedeže, le tu pa tam je bila kakšen sedež prost, a veliko ljudi se je žalno sejo odločilo spremljati stoje. Na oder, ki je marsikomu priklical solze v oči ali cmok v usta, saj nam je pogled vsake toliko časa ušel na portret Dušana Udoviča, ki ga je fotograf Primorskega dnevnika posnel med zbiranjem gradiva za eno od Duškovih številnih reportaž, je najprej prišel pevski zbor Lipa iz Bazovice.
Žalno sejo je nato začel predsednik SKGZ Rudi Pavšič, ki je spregovoril o praznini, ki jo je za seboj pustil prijatelj in tovariš.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava