Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Kanalizacija v Križu: do 8000 evrov na družino

14. sep. 2017 | 19:14
Dark Theme

Gradnja nove kanalizacije v Križu, na katero se bodo morali domačini obvezno priključiti (tudi če razpolagajo z lastnim sistemom za odvajanje odplak), bodo lahko stali vsako družino 5 do 8 tisoč evrov. Domačini so zelo zaskrbljeni in zahtevajo, naj bo priključitev na omrežje brezplačna in naj bo poskrbljeno za olajšave glede plačevanja del, ki so potrebna za prilagoditev zasebnih zemljišč.
To je izšlo z zasedanja tržaške občinske komisije za javna dela, na katerem je zahteve domačinov iznesla predsednica zahodnokraškega sveta Maja Tenze. Ta je ob udeležbi okrog 20 vaščanov podala daljše poročilo
Predsednica Tenze je članom tržaške občinske komisije posredovala peticijo domačinov z vrsto prošenj, še zlasti kar zadeva stroške, ki bi hudo obremenili marsikatero družino.
V peticiji zahtevajo finančno pomoč za občane z nizkim dohodkom, konvencije z bankami za ugodna posojila, preverjanje možnih sofinanciranj glede obveznega priključka in odprtje dvojezičnega informativnega urada, je še povedala Maja Tenze in dodala, da je rajonski svet 10. avgusta soglasno podprl to peticijo. Rajonski svet je poleg tega iznesel dve zahtevi. Po eni strani mora biti »obvezni« priključek brezplačen. Po drugi so potrebne konvencije z bankami za večletna olajšana posojila za dela na zasebnih zemljiščih.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava