Sreda, 17 april 2024
Iskanje

Z vetrovkami, a razposajeno

15. sep. 2017 | 17:10
Dark Theme

Močnejša nevihta, debelejše kaplje. Prekinitev. Veter, hladnejše vreme od običajnega. Slofest 2017 bo v spominu ostal tudi po fotografijah, na katerih organizatorji in udeleženci ne nosijo poletnih oblačil, temveč se stiskajo v toplejše majice in vetrovke. Na prvem dnevu praznika Slovencev v Italiji je najtopleje verjetno bilo medvedu Juretu, priljubljeni maskoti Slofesta, ki se je veselo potikal po Borznem trgu in vestno pomagal tabornikom Rodu modrega vala in skavtom Slovenske zamejske skavtske organizacije pri izpeljavi fotoorientacije.
Približno osemdeset dijakov četrtih razredov slovenskih višjih šol je v manjših skupinah tekmovalo med sabo, teklo po simboličnih krajih slovenskega Trsta in odgovarjalo na vprašanja o tukajšnji stvarnosti. Nekaj več kot sto osnovnošolcev je istočasno pod velikim šotorom navdušeno vriskalo in sproščeno preizkušalo svoje veščine v medkulturnih igrah Slovenskega raziskovalnega inštituta. V toplem zavetju Kulturnega doma so preostalo šolsko mladino zabavale glasbene komedije Alica v čudežni deželi in Briljantina, grejs po naše.
Naselje Slofesta je kljub ne ravno ugodnim vremenskim razmeram vseeno živahno zaživelo. Od jutranjih ur so posamezne organizacije mrzlično urejale manjše šotore in si skušale urediti čim bolj udobna »začasna bivališča«. Med njimi je tudi šotor Primorskega dnevnika, kjer vas sodelavci naše mladinske strani ŠUM pričakujejo z novo zgibanko, anketo in prijetnim presenečenjem ...

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava