Torek, 09 april 2024
Iskanje

Festival inovacij in iznajdljivosti

16. sep. 2017 | 16:49
Dark Theme

Mojstri, ki postavljajo temelje za gradnjo tehnične kulture in ki s svojim inovativnim delom v mladih vzbujajo radovednost za znanost, tehniko in tehnologijo, se ta konec tedna mudijo na dvorišču Mednarodnega centra za teoretsko fiziko (ICPT) v Miramaru. Četrta izdaja prireditve Mini Maker Faire, ki bi ji lahko rekli tudi »pokaži in predstavi«, je tudi letos zadetek v črno, saj je že zjutraj, ko so šele uradno odprli festival, pritegnila ogromno obiskovalcev. Še posebej družin z otroki.
Slednji se lahko zabavajo ob širokem spremljevalnem programu, s katerim želijo organizatorji predstaviti celosten pregled »Maker« gibanja. Umetniške, izobraževalne, glasbene in zabavne vsebine so prilagojene vsem starostnim skupinam, delavnice pa so pravi labirint, v katerem sodelujoči poskušajo najti odgovore na osnovna načela fizike. In medtem ko so otroci zaposleni z delavnicami, odrasli lahko uživajo ob tehnoloških izdelkih in inovativnih izumih, ki so prava paša za oči.
Mini Maker Faire ustvarjalcem nudi priložnost, da pokažejo dela, ki običajno ostanejo skrita v garažah, delavnicah, ateljejih ali na kuhinjskih mizah. Na festivalu prevladujejo izdelki, ki jih dobimo s tridimenzionalnim tiskanjem, na ogled pa so tudi različni računalniški roboti, tiskalniki in druge inovativne rešitve.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava