Sreda, 10 april 2024
Iskanje

Občina Trst: 5 razpisov za 52 delovnih mest

10. nov. 2017 | 19:10
Dark Theme

Po več kot dvajsetih letih se je Občina Trst odločila za pomemben korak. »Za osvežitev osebja v občinskem upravnem aparatu in za konkreten ukrep v brk brezposelnosti,« kakor je novinarjem včeraj napovedal občinski odbornik za osebje Michele Lobianco, se je občinska uprava namreč odločila, da razpiše pet javnih razpisov za skupno 52 delovnih mest znotraj mestne hiše. Razpisi bodo zaobjeli pet različnih upravnih območij in bodo objavljeni še pred koncem meseca, po predhodnem izboru pa naj bi pisna in ustna preverjanja zaživela nekje med junijem in septembrom prihodnje leto.
Dejansko gre za 52 delovnih mest, ki bodo čim bolj uravnoteženo porazdeljena med mesti, ki so namenjena notranjemu osebju, ki ima pravico po službeno-karierni nadgradnji, in tistimi, za katera se lahko poteguje čisto vsak. Kakor je pojasnil občinski generalni tajnik Santi Terranova, je na vzgojnem področju - za odgovorne za vrtce in občinska rekreacijska središča - predvidenih 7 delovnih mest (3 za notranje osebje in 4 za zunanje kandidate, D kategorija), 8 delovnih mest (4 za notranje in 4 za zunanje kandidate, D kategorija) je na voljo v upravno-računovodskem sektorju, kjer velja dodati še 3 mesta (1 za notranje in 2 za zunanja kandidata) izključno za računovodje, ter 25 mest za upravno-uradniški sektor (12 za notranje in 13 za zunanje kandidate). Seveda ne gre pozabili na 10 mest v vrstah lokalne policije, katerim se bo do leta 2019 dodalo še 20 novih.
Na razpis se bo mogoče prijaviti do prvih dni januarja. Tako Lobianco kot Santi Terranova pričakujeta nad 10 tisoč prošenj, zato bo nujno potreben predizbor, ki bo aprila v športni palači pri Čarboli. Nato bo na pisno oz. ustno poletno preverjanje pripuščenih od 100 do največ 400 kandidatov glede na posamezna delovna področja. Lestvica bo veljala še prihodnja tri leta, toliko pa bodo trajale tudi delovne pogodbe.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava