Nedelja, 21 april 2024
Iskanje

V ukrajinskem vozilu 60 kilogramov cigaret

11. nov. 2017 | 17:49
Dark Theme

Finančni stražniki s poveljstva na Proseku so v noči na soboto na nekdanjem mejnem prehodu pri Fernetičih zasegli 60 kilogramov oziroma 300 paketov cigaret različnih znamk, ki jih je prevažal kombi z ukrajinsko registrko tablico.
Finančni stražniki so med rednimi kontrolami na mejnem območju ustavili vozilo, ki je prihajalo iz Ukrajine. Čeprav je to bila rutinska kontrola, so finančni stražniki opazili, da je voznik zelo živčno odgovarjal na njihova vprašanja. Zato so vozniku ukazali, naj pelje do vojašnice Zara na Proseku. Finančni stražniki so ga pospremili, vozilo se je ustavilo na notranjem parkirišču. Na delo so poklicali izurjenega belgijskega ovčarja Flasha, »specializiranega« za tobak. Flash je takoj pokazal, da se nekaj skriva pod zadnjimi sedeži kombija. Pod njimi je bila prikrita odprtina, ki je skrivala dvojno dno.
Ukrajinsko vozilo je prevažalo 300 paketov cigaret, od teh je bilo 150 paketov cigaret znamke Winston blue, 50 paketov cigaret znamke Winston Red, 92 paketov cigaret znamke Marlboro Red in 8 paketov cigaret znamke Marlboro Gold.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava