Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Ta teden pred 10 leti (2)

9. jan. 2018 | 19:07
Dark Theme

V slogu ameriškega #throwbackthursday oziroma četrtkovega »obujanja spominov iz preteklosti« v novem letu na naši spletni strani vsak četrtek objavljamo kako vsebino, ki smo jo v istem tednu leta 2008 - pred točno desetimi leti - objavili v tiskani izdaji Primorskega dnevnika.
Danes nadaljujemo obujanje spominov s člankom o prvem »prečkanju« meje rešilnega vozila, ki je bil objavljen v četrtek, 10. januarja 2008.

Par tednov po uradnem padcu slovensko-italijanske meje je prišlo na Tržaškem do prvega »brezmejnega« zdravstvenega posega. Zgodilo se je včeraj popoldne okrog 16. ure na cesti za Sežano, nekaj sto metrov pred prvimi vaškimi hišami. Nek avtomobil je trčil v zadnji del avta iz Trsta, v katerem sta bila mož in žena, ki sta se lažje poškodovala. Zavrtela sta telefonsko številko 118 in govorila z osebjem tržaške zdravstvene službe. Prosila sta, naj ju pride iskat rešilec iz Trsta. Uradnega dogovora med Italijo in Slovenijo na tem področju še ni, zato se je osebje službe 118 obrnilo na policijsko postajo iz Sežane in vprašalo, ali lahko poseže na slovenskem ozemlju. Sežanski policisti glede tega niso imeli pripomb: rešilec iz Trsta se je kmalu zatem pojavil na kraju nesreče, pobral poškodovani osebi in ju odpeljal v katinarsko bolnišnico. Moški je utrpel lažji pretres možganov, ženska pa udarec v trebuh. (af)

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava