Petek, 19 april 2024
Iskanje

Samoobramba za utrjevanje samozavesti

11. jan. 2018 | 18:38
Dark Theme

Pomanjkanje vrednot in nično spoštovanje sočloveka žal vse bolj zaznamujeta današnji čas. Da bi v nekoliko bolj ranljive in manj samozavestne osebke vlili nekoliko več poguma, se je Občina Trst oz. njen mladinski projekt PAG odločil za priredbo tečajev samoobrambe za mlade ženske in, zakaj ne, tudi moške. »Samoobramba, se pravi sposobnost braniti se v različnih situacijah in bolj ali manj nevarnih okoliščinah, je danes izredno koristna in vse več oseb se odloča zanjo, tako da smo ocenili, da bi lahko našim mladim ponudili brezplačen tečaj,« je novinarjem zaupal občinski odbornik za kulturo Giorgio Rossi.
V sodelovanju z združenjem Karate Do Trieste so si za mlade ženske in moške med 18 in 30 letom zamislili 5 brezplačnih samoobrambnih srečanj – Difendersi per crescere – v središču Toti pri Sv. Justu (Ul. del Castello 1). »Udeleženci bodo spoznali funkcionalno vadbo in tehnike oziroma različne prijeme samoobrambe, se pravi neko prvo, zlasti fizično reakcijo na morebiten napad, hkrati pa jim bomo skušali nadgraditi samozavest in spoznavanje svojih sposobnosti,« je pojasnila tehnična vodja združenja Karate Do Trieste Anna Devivi.
Praktično-teoretični seminarji bodo potekali ob sobotah, in sicer od 3. februarja dalje, od 17.30 do 19. ure. Kdor bi rad sodeloval, se mora do 24. januarja prijaviti po elektronski pošti na naslov pologiovani.toti@comune.trieste.it.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava