Petek, 26 april 2024
Iskanje

Pokrita tržnica: do razcveta je še dolga pot

17. jan. 2018 | 18:13
Dark Theme

Kaj se danes dogaja na pokriti tržnici v Ulici Carducci, kaj je bilo narejenega in kaj še bo, je zanimalo svetnike občinske komisije za transparentnost, ki so pristojnega občinskega odbornika za trgovino Lorenza Giorgija povabili na ogled objekta.
Ura je pravkar odbila 13.30, tako da je večina branjevk že pospravila svoje blago in se počasi poslavljala. Skupina svetnikov s predsednico komisije Lauro Famulari na čelu (DS) je zakorakala med pulti in se nato s tekočimi stopnicami  povzpela v prvo nadstropje, kjer je tu pa tam med res zelo številnimi zaprtimi navojnicami le gorela kaka luč. Odbornik je ponosno dejal, da je bila tržnica še pred kratkim bolj podobna zoološkemu vrtu, saj so v njej dvajset in več let domovali golobi, kar je bilo skregano z zdravo pametjo in higienskimi normami. Ko so golobe definitivno umaknili in počistili nesnago za njimi, so postavili varnostne mreže, so prenovili električno napeljavo ter sanirali in prepleskali notranjost stavbe (5000 kvadratnih metrov).
Letos jih čaka nova tranša del - ureditev sanitarij (večkrat so jih že, ker so nepridipravi ukradli umivalnike in celo školjke), varčne razsvetljave ter statične sanacije strehe (25 tisoč evrov), ki bi lahko v prihodnje gostila raznorazne dogodke in tako poživela dogajanje v poslopju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava