Torek, 09 april 2024
Iskanje

Spominski koš za Andreja

30. apr. 2018 | 17:38
Dark Theme

Petkov dopoldan na Stadionu 1. maj je minil v znamenju razigranega in veselega vzdušja ter hkrati izredno občutenega spomina na prezgodaj preminulega mladega fanta Andreja Bachija. Njegovi sošolci in profesorji Izobraževalnega zavoda Jožefa Stefana so ob prvi obletnici fantove smrti priredili prijateljski košarkarski turnir tri proti tri.
V balonu se je začelo dogajati že ob 8. uri zjutraj: 16 ekip dijakov (vsaka je »po pravilniku« morala sprejeti medse vsaj eno dekle) in profesorjev (Stare kljuke, ki so se med drugim uvrstili celo v polfinale) se je pomerilo pod košem, naposled pa je zmago slavila ekipa Trio in kariola. Občinstvo - na spominskem turnirju se je zbralo nad 200 dijakov šole in še res veliko drugih prijateljev iz ostalih višjih zavodov ter staršev - je med drugim izvolilo tudi najboljšega igralca oz. najboljšo igralko, ki sta bila Mark Žerjul in Gaja Orel.
Da je bil Andrej pokončni in vedno nasmejani bojevnik, ki se nikoli ni vdal, je zbrane spomnil njegov sošolec Aki Cavarra, dijakinja je prebrala poezijo Jana Kalca Samo rdeče, medtem ko je Florjan Suppani na kitaro zaigral in zapel pesem I'm in the sun, ki jo je sam napisal oz. uglasbil in jo posvetil Andreju.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava