Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Cesta za Zabrežec končno spet prevozna

11. jun. 2018 | 18:21
Dark Theme

Po skoraj osmih mesecih naj bi bila cesta, ki povezuje Boršt z Zabrežcem, danes končno spet odprta za promet. Odprtje je bilo sicer napovedano že na včerajšnji dan, pa so ga »tehnični papirji« še nekoliko preložili.
Naj bralce spomnimo, da je bila cesta zaprta od 25. oktobra lani, ko je namreč eksplozija popolnoma razdejala dvonadstropno hišo v bližini cerkve, pri tem pa močno poškodovala tudi sosednje stavbe.
Včeraj se je ob 9. uri, ko je bilo napovedano odprtje, nekaj krajanov in svetnik Roberto Potocco zbralo pri železnih premičnih pregradah, ki so več mesecev omejevale nevarno območje, da bi se na lastne oči prepričali, ali se res kaj premika. Pred desetimi dnevi so namreč opazili delavce, ki so ob zunanjo steno postavili leseno podporno strukturo. »V domeni s tehničnim uradom Občine Dolina je inženir Paolo Buzzi, ki so ga imenovali lastniki hiše, poskrbel za t.i. začasno podpiranje in varovanje objekta. Danes (včeraj, op. nov.) naj bi v uradu oddal sporočilo, da so dela zaključena, pa ga nismo dočakali ...«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava