Torek, 09 april 2024
Iskanje

Povečanje števila kupoprodajnih pogodb, padec vrednosti nepremičnin

12. jun. 2018 | 18:45
Dark Theme

Infarkt, ki ga je povzročila gospodarska kriza, je za nami. Nepremičninski sektor je spet v središču pozornosti varčevalcev. Stanje se postopoma izboljšuje, a ni še pozitivno. Lanskoletni podatki, ki se tičejo Trsta in FJK, so usklajeni z vsedržavnim trendom.
Te ocene o dogajanju na deželnem in krajevnem nepremičninskem trgu je bilo včeraj zjutraj slišati v glavni dvorani Trgovinske zbornice, v kateri je potekalo srečanje Nepremičninski observatorij FJK, ki ga redno prireja zbornica poklicnih nepremičninskih posrednikov FIAIP.
Srečanje je nudilo nepremičninskim posrednikom priložnost za pregled stanja in spoznavanje razvojnih dinamik, od katerih naj bi v prihodnjih letih imeli koristi vsi, ki se tako ali drugače ukvarjajo z nepremičninami.
Nepremičninski trg deluje v Italiji in torej tudi pri nas z dvojno hitrostjo: medtem ko vrednost nepremičnin pada, se število kupoprodajnih pogodb povečuje. Če se je na vsedržavni ravni število le-teh v primerjavi z letom 2016 povečalo za 4,9 odstotka, so v FJK lani zabeležili 5,7% porast. Z 8,4-odstotnim povečanjem pogodb zaseda Trst deželni primat.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava