Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

»Razpršeni« poletni center: izzivi, priložnosti in težave

14. jun. 2018 | 20:21
Dark Theme

Nov začetek na poti do izboljšanja ponudbe poletnih centrov: tako je uprava Občine Devin-Nabrežina na začetku maja opisala nov sistem t.i. »razpršenega« poletnega centra. Lani je slednji zaradi proračunskih težav odpadel in so se tako odločili, da bodo organizacijo v celoti poverili krajevnim društvom. Ta so tako na osnovi razpisa prejela sredstva za udeležbo otrok s stalnim prebivališčem na območju občine.
Na uradnem seznamu, ki je objavljen na spletni strani Občine Devin-Nabrežina, lahko zasledimo deset sodelujočih društev. Sicer so devinsko-nabrežinski upravitelji priznali, da se znajo pri uvajanju nove službe pojaviti nekatere organizacijske težave. Prednosti pa je po njihovem mnenju nedvomno več, kot na primer možnost vpisa otrok v več poletnih centrov.
Kaj pa o novem sistemu menijo predstavniki slovenskih društev? Jadranka Cergol (Združenje staršev otrok Osnovne šole Virgil Šček, Maja Kosmina (Športno društvo Sokol), Andrea Disnan (športno društvo Sistiana Sesljan) in Nada Čok (Jadralni klub Čupa) so Primorskemu dnevniku zaupali svoja stališča.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava