Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Festival Trieste Loves Jazz prinaša 25 koncertov

19. jun. 2018 | 17:21
Dark Theme

1. julija se bo začel mednarodni festival Trieste Loves Jazz, ki bo sladokuscem v skoraj poldrugem mesecu prinesel 25 koncertov, na različnih prizoriščih pa bo nastopilo 120 domačih in tujih glasbenikov. Dogajalo se bo na Verdijem trgu in na terasi okroglega stolpa gradu sv. Justa, letošnji festival pa se bo - tako kot vsako leto - zaključil s koncertom ob zori, ki bo 12. avgusta potekal na pomolu Audace.
12. izdajo jazzovskega festivala je predstavil umetniški vodja Gabriele Centis, ki je v družbi občinskega odbornika za kulturo Giorgia Rossija povedal, da je tudi tokratno izdajo v sodelovanju z Občino Trst organizirala Hiša glasbe - Glasbena šola 55. Pester in raznolik program, ki je del občinske poletne ponudbe TriesteEstate, bodo poleg domačih oblikovali tudi tuji glasbeniki, ki prihajajo z onstran Atlantika, na odru pa bodo nastopili tudi številni evropski glasbeniki.
Festival bo 1. julija na gradu sv. Justa uvedel Mauro Ottolini, ki bo zvoke podmorskega sveta odkrival s školjkami. Festivalski program bo oblikovala tudi mešana etno zasedba Etnoploč.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava