Torek, 09 april 2024
Iskanje

Drzni in pogumni kreativci nared za 16. modni natečaj ITS

20. jun. 2018 | 17:36
Dark Theme

Arhiv, v katerem se skrivajo zgodbe in modni zakladi. Arhiv, ki hrani 16.000 portfolijev, oblačil in modnih dodatkov finalistov mednarodnega modnega natečaja ITS (International Talent Support), bo dobil nove prostore. Za to se je osebno zavzel tržaški župan Roberto Dipiazza, ki je ob včerajšnji napovedi letošnje 16. izvedbe modnega natečaja za študente modnih akademij, njegovi idejni snovateljici Barbari Franchin kot možno lokacijo za arhiv ponudil skladišče 26 v starem pristanišču. To je po županovih besedah idealna lokacija za arhiv in akademijo, v okviru katere bi Franchinova tako rada organizirala tečaje za mlade modne navdušence.
Na uradni predstavitvi modnega dogodka, ki se vrača po enoletni odsotnosti, lepih in spodbudnih besed ni manjkalo. Letošnja modna revija bo, kot je pojasnila Franchinova, potekala prej kot običajno. Namesto drugo julijsko soboto bo prireditev tokrat na programu sredi tedna, v sredo, 27. junija. Novost je tudi lokacija: manekeni in manekenke se ne bodo sprehodili po modni brvi nekdanje ribarnice, temveč po modni brvi skladišča 42 na koncu Pomorske postaje. Do spremembe lokacije je prišlo, ker nekdanja ribarnica v tem obdobju gosti razstavo.
Kot so povedali na včerajšnji uradni predstavitvi 16. modnega natečaja ITS, drznosti in poguma, ki se pojavljata v motu tokratne izdaje, ne bo manjkalo. Mladi kreativci in člani mednarodne žirije bodo v Trst prispeli v torek popoldne ali sredo dopoldne.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava