Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Romita nasledil Humarja

28. jun. 2018 | 13:47
Dark Theme

Kakor je bilo napovedano je desno-sredinski politik Massimo Romita tudi uradno nasledil devinsko-nabrežinskega odbornika Andreo Humarja, ki je pred tednom dni ponudil odstavko tako z odborniškega kot svetniškega mesta.
V sejni sobi devinsko-nabrežinskega občinskega sveta, kjer je pred točno letom dni Daniela Pallotta prisegla kot nova devinsko-nabrežinska prva dama, je ravno županja zbranim novinarjem na tiskovni konferenci sporočila, da bo Romita - ki tako kot Humar in sama Pallotta prihaja iz vrst stranke Forza Duino Aurisina - prevzel vse odborniške resorje, za katere je še do pred kratkim skrbel Humar. Romita bo torej po novem odbornik za mobilnost, okolje in jusarska vprašanja, odgovoren pa bo tudi za turizem, za kar je bil pooblaščen kot izredni svetnik.
Županja včeraj ni skrivala zadovoljstva, saj ima Romita veliko izkušenj, ki bodo koristile upravnemu aparatu. »Veseli me, da mu je naposled uspelo rešiti, pravzaprav organizirati svoje delovne zadeve in da se nam bo pridružil.« Delo v občinskem odboru Romita dobro pozna, saj je bil med drugim devinsko-nabrežinski podžupan za časa županovanja Giorgia Reta, za dodatnega svetnika s pomembnimi pooblastili za kmetijstvo in turizem pa ga je lani imenovala tudi nova desno-sredinska upraviteljska ekipa.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava