Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Na Zahodnem Krasu v zadnjem mesecu deset kraj v stanovanjih

5. jul. 2018 | 17:11
Dark Theme

Statistika tatvin v stanovanjih na Zahodnem Krasu v zadnjem mesecu je zaskrbljujoča: od 1. junija do 3. julija so na območju Proseka, Kontovela, Božjega polja in Zgonika zabeležili deset vlomov in kraj v stanovanjih. Sedem prijav so sprejeli karabinjerji, tri obravnava policija. V enakem obdobju lani so beležili le en primer tatvine v stanovanju. Primerjava je neizprosna.
Če je spadala lanska tatvina v okvir nekakšne »normalnosti«, je deset letošnjih kraj za karabinjerje nekaj povsem nenavadnega. Očitno gre za tolpo, ki si je izbrala to območje za svoje nezakonito delovanje. Kdo jo sestavlja, o tem so preiskovalci zelo rezervirani.
Prosek in Naselje S. Nazario sta bila že januarja tarča romunske tolpe, ki je kradla igralne avtomate. Junija je bil potek kraj v stanovanjih skokovit. Tatvinam na Proseku in v Zgoniku v začetku meseca sta sredi meseca sledili novi tatvini na Proseku. Pretekli teden so se neznanci lotili dvonadstropne hiše na Božjem polju in prečesali sobe v iskanju zlatnine in drugih dragocenosti.
Preteklo nedeljo, 1. julija, so okradli kar tri stanovanja na Kontovelu. Dopoldne so izkoristili odsotnost priletne gospe, ki se je podala v cerkev k maši, in vlomili v hišo. Podobno so storili še v dveh stanovanjih, vedno ob odsotnosti lastnikov oziroma stanovalcev. »Plen« je bil od primera do primera različen: od kakih sto evrov do več tisoč evrov v dragocenostih.
Vodstvo pokrajinskih karabinjerjev je po tolikšnem porastu števila tatvin vsekakor sklenilo, da bo takoj poostrilo nadzor na tistem območju, kar bodo storile tudi druge sile javnega reda.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava