Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Dom kot si ga zamišljajo otroci

5. jul. 2018 | 18:02
Dark Theme

V prijetnem hladu pod športno kulturnim centrom v Lonjerju si je ekipa 22 otrok, povečini osnovnošolcev, z akademsko slikarko Katerino Kalc na čelu uredila svoj umetniški atelje, kjer od ponedeljka dalje vsak dopoldan ustvarja v sklopu likovne delavnice letošnjega Artedna, ki ga prireja mlada ekipa Slovenskega kulturnega društva Lonjer-Katinara.
Tako kot vsako leto so se malim domačinom na delavnici pridružili še sestrične in bratranci, prijatelji in znanci pa tudi nadobudni likovniki iz drugih sosednjih vasi. Pod telovadnico, kjer je prostora na pretek, so postavili nekaj večjih miz in klopi ter se dobesedno obkrožili z barvami vseh vrst in vseh najrazličnejših nians.
»Letos smo kot temo izbrali dom. Temo smo skušali seveda čim bolj razgibati, da se ne bi vse preveč ponavljalo,« je zaupala Kalčeva in pojasnila, da so otroci začeli ustvarjati z glino in pridno izdelovali hiške in domove in skratka vse, kar jih je spominjalo na dom. Potem so zamenjali material in se hišk in podobnih zgradb - pomislili so celo na gasilski dom in stadion - lotili kar iz kartona in jih s tehniko papirmašeja prekrili ter na koncu pobarvali.
Drevi bodo ob 20. uri svoje izdelke predstavili publiki, večer pa bo razgibala tudi gledališka predstava Dizneyutopija otroške dramske skupine društva Slavko Škamperle.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava