Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Umrl je podjetnik in inženir Marko Stavar

9. jul. 2018 | 16:09
Dark Theme

Kot strela z jasnega je v javnosti odjeknila žalostna vest, da je v 56. letu starosti umrl strojni inženir in podjetnik Marko Stavar. Med počitniškim vikendom z družino v Rovinju mu je bilo slabo in zanj ni bilo več pomoči.
Še pred tednom dni je zadnjič stopil za mikrofon na občnemu zboru Slovenskega deželnega gospodarskega združenja, ko je kot predsednik podjetja Servis predstavil lansko delovanje oz. promet povezanega podjetja Servis Koper. Stavar je bil namreč pri SDGZ dolgo let zelo dejaven, sedel je v različnih odborih in med drugim je 12 let vodil sekcijo za svobodne poklice - nekaj časa je bil tudi podpredsednik združenja, tačas pa je bil član predsedstva in predsednik podjetja Servis.
Po rodu je bil Stavar Tržačan. Po zaključenem znanstvenem liceju Franceta Prešerena, se je vpisal na strojno inženirstvo na tržaški univerzi; ob študiju se je posvečal tudi športu, saj je več let igral košarko pri Boru.
S sestro Sonjo je pred leti prevzel vajeti družinskega podjetja Typographic, ki se je specializiralo v grafičnem in tiskarskem materialu ter trgovanju z njim s tiskarskimi hišami po državah na Balkanu.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava