Sreda, 24 april 2024
Iskanje

Svetovne zvezde na Velikem trgu

13. jul. 2018 | 16:33
Dark Theme

Trst se pripravlja na osrednje poletne prireditve, ki bodo v naslednjih dneh zaživele na Velikem trgu, sredi katerega že stojijo oder in pomožne strukture. Obisk svetovno znanih glasbenikov je za mesto logistično zelo zahtevna naloga, ki pa se bo nedvomno obrestovala. Za torkov koncert skupine Iron Maiden so preko spleta in drugih prodajnih točk prodali že približno 10.000 vstopnic, pričakujejo pa, da bo prisotnih še veliko več, saj jih je bilo leta 2016 celo 15.000. Nastop Stevena Tylerja je doslej pritegnil skoraj štiri tisoč navdušencev, do pet tisoč pa jih bo na koncertu Davida Byrneja.
Nastop skupine Iron Maiden je med tremi organizacijsko najbolj problematičen. V zadnjih letih so preglede ob vstopu v prostore velikih dogodkov zelo poostrili. Podžupan Polidori je zato pozval obiskovalce, naj se odpravijo do blagajne vsaj par ur pred koncertom, ne pa zadnji moment. Blagajno bodo postavili na nabrežje nasproti trga. Odprta bo od 12. ure dalje. Vstop na koncertni prostor pa bo možen od 15. ure dalje.
Na Velikem trgu in okoli njega bo izven lokalov na dan koncertov prepovedana uporaba steklenih kozarcev in posod ter točenje pijač z vsebnostjo alkohola nad 6 stopinj.
Prometna zapora bo v torek veljala že od 14. ure dalje

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava