Petek, 19 april 2024
Iskanje

Čas šolskih počitnic zna biti pravi organizacijski podvig

14. jul. 2018 | 18:01
Dark Theme

Čas šolskih počitnic zna biti pravi organizacijski podvig za starše, ki delajo. Otroci so poleti doma 13 tednov, velika večina staršev pa seveda nima toliko dni dopusta. Predvsem za mlajše osnovnošolce je torej treba najti ustrezno počitniško varstvo. Nekateri imajo možnost za to »zaposliti« babice in dedke, tete in strice, spet drugi iščejo počitniško varstvo drugje.
Brezplačno počitniško varstvo
Počitniško varstvo je v glavnem precejšen strošek za družine. Vsake toliko časa se - k sreči - pojavijo tudi alternativne oblike brezplačnega varstva. Za kreativno varstvo takoj po koncu šolskega pouka je letos poskrbela Večstopenjska šola Vladimir Bartol, ki je učencem tretjih, četrtih in petih razredov treh osnovnih šol ponudila izobraževalne delavnice. Te so bile financirane s pomočjo Evropskih strukturnih skladov (PON) 2014 - 2020 oz. nacionalnega operativnega programa »Za šolo, kompetence in učna okolja«. Na barkovljanski, svetoivanski in katinarski šoli so odprli šolske prostore tudi takrat, ko tam običajno ni pouka, in omogočili šolarjem različne delavnice.

Zadnja dva tedna v juniju so se na barkovljanski osnovni šoli urili v slovenščini in angleščini, na svetoivanski v motoričnih vajah, na katinarski pa so se preizkusili v likovnih in glasbenih spretnostih.
Daljši prispevek o času šolskih počitnic lahko preberete v današnjem (nedeljskem) Primorskem dnevniku.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava