Sreda, 03 april 2024
Iskanje

Razhod še buri duhove

20. jul. 2018 | 17:45
Dark Theme

Afera Bosso je pristala tudi na seji občinske komisije za kulturo. Njeni člani so od Operne hiše Verdi želeli slišati vzroke za odhod dirigenta Ezia Bossa, ki se je Tržačanom v zelo kratkem času prikupil (šele oktobra lani je prevzel funkcijo). Na vprašanja članov komisije so v družbi občinske odbornice za gledališče Serene Tonel odgovarjali predsednik operne hiše Stefano Pace, generalni direktor Antonio Tasca in umetniški vodja Paolo Rodda.
Uvodoma je predsednik Pace prebral tiskovno poročilo, ki sta ga sredi junija javnosti posredovala gledališka hiša in odhajajoči dirigent Bosso. Iz njega izhaja, da je bila ločitev med njima soglasna, pogodba pa obema stranema preprečuje unilateralno izražanje mnenj. Predsednik Pace je še povedal, da so z Bossom sestavili skupno sporočilo za javnost, ki jasno poroča tudi o vzrokih njunega razhoda.
Ta odgovor ni zadovoljil svetnika Gianrossana Gianninija (Gibanje 5 zvezd), ki je Paceju očital, da je njegovo poročilo primerno za odvetnike in novinarje, ne pa za lokalne upravitelje, za katere je transparentno poslovanje osnovni temelj. Podobno je zahteval tudi Bruno Marini (Forza Italia), ki je želel izvedeti, koliko je stala soglasna prekinitev pogodbe z Bossom. Svetnik ne verjame, da se je to sodelovanje zaključilo brez denarnega nadomestila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava