Petek, 26 april 2024
Iskanje

Tanja in Aleksandra sprejemata stranke s prijaznim nasmehom

25. jul. 2018 | 18:17
Dark Theme

»Stranke kupujejo pri nas darila, nato se vračajo in pripovedujejo, kako so bili obdarovanci zadovoljni, pokažejo fotografije praznovanj in z nama poklepetajo.« V Zlatarno Škerlavaj ne gremo le na golo nakupovanje draguljev ali nakita. Vsakogar, ki stopi v trgovino, sprejmeta Tanja in Aleksandra z lepo besedo in širokim nasmehom.
Že od malih nog je bila njuna profesionalna pot začrtana, saj jima je oče Alfredo - za prijatelje Fredi - vlil ljubezen do predelave zlata in draguljev.
Leta 1994 je družina Škerlavaj zapustila delavnico in od stranke prevzela manjši prostor v Ul. Battisti, kjer še danes domuje majhna a lepo urejena in obiskana zlatarna, ena izmed redkih slovenskih trgovin v središču mesta.
»K nam zahajajo Tržačani, Slovenci in Italijani pa tudi zdomci. Pred časom sta v trgovino stopila zdomca, ki sta se pri nas srečala po tridesetih letih,« nam je zaupala Aleksandra, Tanja pa dopolnila: »S strankami imamo prijateljski odnos.«
Mimoidoče pa nedvomno privabi moderno in bogato obložena izložba. V njej so izpostavljene tradicionalne dragocenosti in moderen nakit, ki sledi zadnjim trendom: »Izbira blaga je vezana na zahteve stalnih strank, pa tudi na modo. V glavnem velja, da se iz leta v leto izdelovalci odločajo na podlagi modnih kolekcij oblačil in drugih modnih dodatkov,« nam je zaupala Aleksandra in dodala, da se ljudje se do njih obrnejo predvsem za darila ob posebnih priložnostih, obhajila, birme, obletnice in poroke.


Več v današnji tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava