Sreda, 24 april 2024
Iskanje

V Nabrežini vse nared za praznik sv. Roka

8. avg. 2018 | 13:08
Dark Theme

Bliža se praznovanje vaškega zavetnika sv. Roka in v Nabrežini se pripravlja marsikaj zanimivega. V dneh od 11. do 16. avgusta bo na Sokolovem igrišču šagra, ki jo pripravlja smučarski klub Devin. Kioski bodo ponujali hrano in pijačo vsak dan od 18. ure dalje. Večere bo obogatila glasbena spremljava domačih skupin; sobotno šagro bosta popestrila koncerta Godbe na pihala Nabrežina in skupine Love Guns, v nedeljo bo nastopila zasedba Crocipelizzariballaben, v ponedeljek Nebojsega, torkov večer bo obarval nastop Kraških muzikantov, v sredo bodo na vrsti Mlade Gazde in Toto Tribune Band Turn Back, v četrtek pa bo festival sklenila skupina Zvita feltna.
V soboto ob 15. uri bo v Kavarni Gruden tekmovanje v briškoli, istočasno bodo tam organizirali ex-tempore za otroke, ob 19.30 pa bo na igrišču koncert nabrežinske godbe. Na velikošmarenski večer bo ob 21. uri tombola. Kavarna Gruden bo poskrbela tudi za sladkosnede, ki se bodo posladkali s kuhanimi štruklji.
Kulturno društvo Igo Gruden pripravlja za letošnji praznik tri razstave. V nedeljo, 15. avgusta, bo tudi liturgično praznovanje nabrežinskega zavetnika.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava