Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Ukmar proti Rojčevi

11. avg. 2018 | 17:16
Dark Theme

Bivšemu deželnemu svetniku Demokratske stranke Stefanu Ukmarju ni bil všeč nedavni intervju s senatorko Tatjano Rojc v Primorskem dnevniku preteklega 8. avgusta, kjer je med drugim kritizirala pripombe slovenske komponente DS glede sestave manjšinskega predstavništva ter začudenje spričo prisotnosti deželnega svetnika Lige Danila Slokarja.
Ukmar je 10. avgusta v zapisu na svojem Facebook profilu Rojčevi očital, da »vzvišeno očita Slovencem v DS, zakaj se ukvarjajo s sestavo manjšinskega predstavništva, a v resnici bi morala razložiti, zakaj se ona sploh s tem ukvarja« ter da »se je volivcem predstavila kot neodvisna, a zdaj razlaga javnosti, da predstavlja Demokratsko stranko ...« Bivši deželni svetnik tudi dodaja, da »so pri slovenski komponenti Ds precej naivni, ker so mislili, da bodo sami odločali, kdo bo sedel v manjšinskem predstavništvu. Rudi Pavšič, ki je organiziral srečanje ter njene besede so neizpodbitni dokaz, da ni tako. Elegantno jim je zabrusila, da se je treba s tem sprijazniti in mimogrede legitimirala prisotnost Slokarja v manjšinskem predstavništvu, četudi se sam ne prepoznava v naši manjšini.«
Ukmar tudi ne ve, od kod Rojčevi podatek, da je na zadnjih parlamentarnih volitvah doživela široko podporo med Slovenci, saj »primerjava med rezultati parlamentarnih in deželnih volitev nam namreč prikaže drugačno sliko. A saj ni važno, ker je bila dejansko izvoljena v Milanu ...,« pikro zaključuje Stefano Ukmar.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava