Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Petdnevni festival v Nabrežini

13. avg. 2018 | 11:10
Dark Theme

Ob prazniku domačega zavetnika, sv. Roka, je v Nabrežini v soboto zaživel petdnevni festival, ki ga že tradicionalno prireja Smučarski klub Devin s finančno podporo Dežele Furlanije Julijske krajine.
Na Sokolovem igrišču so tudi letos organizatorji uredili svoj generalštab, kjer so prostor posejali s klopmi in mizami ter seveda poskrbeli za bogato ponudbo pijače in hrane, po kateri zadiši vsak dan od 18. ure. Kdor se v vročih poletnih dneh otepa štedilnika, ima torej v Nabrežini kar se da vabljivo alternativo. Za veselo razpoloženje bo v večernih urah poskrbela tudi glasba, ki jo bodo izvajali številni domači ansambli in godbeni sestavi.
Nocoj bodo ob 20.30 bodo zbrane zabavali simpatični člani ansambla Nebojsega, v torek pa bodo ob isti uri oder zasedli poskočni Kraški muzikantje. Na velikega šmarna dan, v sredo, bodo občinstvo najprej prevzeli zvoki skupine Mlade Gazde, za njimi pa bo že čas za tombolo, ki bo najsrečnejše presenetila s prikupnimi darili, večer pa bo bo sklenil koncert skupine Turn Back Toto Tribune Band. Praznik se bo zaključil v četrtek s koncertom skupine Zvita Feltna.
V kavarni Gruden bodo med praznikom ponujali kuhane štruklje, za obiskovalce pa bo poskrbljeno prav tako za »hrano« za dušo - in sicer kar s tremi razstavami: v kavarni bodo lahko spoznali ilustracije krokarjev domačinke Ajlin Visintin, v dvorani Kulturnega doma pa sta na ogled razstava Tržaške Slovenke in ženske figure Domine Viviane Kljun.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava