Ponedeljek, 01 april 2024
Iskanje

Negovalka kradla na domu delodajalke

13. avg. 2018 | 19:06
Dark Theme

Po temeljiti preiskavi je tržaška policija aretirala negovalko, ki je pri delodajalki opravila več tatvin. 59-letna italijanska državljanka G.A., zaposlena v nekem domu za starejše občane, ki je gospo oskrbovala doma, je iz stanovanja na Reški cesti odnesla znatno količino denarja in zlata.
Prve dni avgusta je sin več kot 90 let stare negovane gospe opazil, da je iz omar in predalov zmanjkalo nekaj denarja in nakita. Zaskrbljen je zadevo prijavil policiji, ki je takoj začela s preiskovanjem. V stanovanje so policisti namestili nekaj skritih kamer in ugotovili, da osumljenka krade.
Kriminalisti mobilnega oddelka so jo nekaj časa opazovali, ko je ob koncu delovnega urnika prodajala ukraden nakit.
Negovalko so v soboto popoldne aretirali. V priporu čaka na odločitev tržaškega javnega tožilstva.
Kazniva dejanja na domovih starejših oseb so v zadnjih letih sicer zelo razširjena. V Italiji so po podatkih Domine - italijanskega državnega združenja družin z negovalci - v prejšnjem letu zabeležili tridesetodstotni porast števila tatvin, ki jih negovalci izvajajo na domovih starejših oseb. Žrtvam običajno odnesejo denar, nakit, krznene plašče in dragocene predmete, ampak tudi čistila, moko, riž in druga živila.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava