Četrtek, 04 april 2024
Iskanje

Na dopust najraje v Grčijo, na zemljevid se je spet vrnil Egipt

14. avg. 2018 | 18:01
Dark Theme

V avgustu, ko je poletno dopustovanje Tržačanov na vrhuncu, je gnečo opaziti tudi v potovalnih agencijah. V nekaterih smo preverili, katere destinacije so najbolj priljubljene za letošnji poletni oddih. Grčija in Italija sta v teh tednih odlično obiskani, veliko jih na »odklop« hodi na hrvaško obalo ali v slovenske toplice, na turistični zemljevid pa se je letos poleti vrnil Egipt.
V agenciji Aurora viaggi so nam zagotovili, da so imeli v teh vročih poletnih dneh zelo veliko dela. Aurorine stranke so in bodo v prihodnjih dneh prečesale hrvaško obalo in otoke, predvsem v Kvarnerju. Letos se hrvaška obala še bolje prodaja kot sicer, to pa, kot nam je zagotovila Lucia Ciac, tudi po zaslugi hidroglisarja, ki dvakrat tedensko pelje vse do Lošinja. Dobro se prodaja tudi letovanje v Sredozemlju. Agencija Aurora namreč prodaja Kompasove aranžmaje, ki vključujejo polet iz Ljubljane in avtobusni prevoz iz Trsta do ljubljanskega letališča.
Egipt letos poleti odlično prodajajo v agenciji Uvec. Juan Pablo Grando iz te agencije je povedal, da beležijo veliko povpraševanje po kraju Marsa Alam. Egipt je sicer izginil iz turističnega radarja leta 2013, lani so se po malem turisti začeli vračati v to afriško državo, letos pa za njo opažajo velik interes.
Grčija in njeni otoki ostajajo poletni produkt tudi v agenciji Ventus travel. Najbolj priljubljena sta letos Karpatos in Kefalonija, na otoke pa je je mogoče leteti kar iz Trsta, saj je agencija Ventus travel predstavnica agencije Palma.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava