Petek, 05 april 2024
Iskanje

Rita Giancristofaro se bori za življenje

16. avg. 2018 | 15:57
Dark Theme

Mesto navija za vas. Ucio in Rita ne dajta se, vztrajajta! Tako so v odraz solidarnosti Tržačanoma, ki sta bila poškodovana zaradi zrušenja avtocestnega viadukta Morandi v Genovi, z rdečimi črkami na bel transparent zapisali navijači severne tribune. Obesili so ga ob vhod tržaške športne palače. Zapisane besede pa ne odražajo zgolj upanja navdušencev tržaške košarkarske ekipe Alma temveč vseh občanov.
Po nesreči so tako 41-letno nepremičninsko posrednico in ljubiteljsko tekačico Rito Giancristofaro kot njenega 34-letnega partnerja in fizioterapevta košarkarskega kluba Alma Federica Cerneja odpeljali v bolnišnico, kjer sta oba prestala operacijo. Ženska je v kritičnem stanju, saj je utrpela hujše poškodbe notranjih organov. Najverjetneje jo bodo spet operirali že danes popoldne.

Tudi njenega življenjskega sopotnika bodo morali spet operirati, vendar slednji ni v življenjski nevarnosti. V nesreči se je lažje poškodoval in naj bi ga v teku dneva odpustili iz bolnišnice.
»Gre za čudež«, je rekel Federicov oče. »Policist, ki ju je rešil, je povedal, da je avtomobil zgrmel kakih 50 metrov, toda da sta se rešila, ker se viadukt ni zrušil navpično temveč postrani«.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava