Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Turizem: ponuditi moramo svojo zgodbo

16. avg. 2018 | 20:53
Dark Theme

Tržaško ozemlje oz. Kras ima velik turistični potencial, čeprav verjetno ne za kak masovni turizem, vendar je treba spremeniti miselnost in se v večji meri odpreti ter ovrednotiti tisto, kar se ima. Tudi to je bilo slišati na okrogli mizi revije Mladika o turizmu in razvoju našega teritorija s kmetijskega, gospodarskega, upravnega in kulturnega vidika, ki je včeraj popoldne potekala na Repentabru v okviru tamkajšnjega večdnevnega praznovanja velikega šmarna. Gostje so bili podjetnik in bivši tržaški občinski odbornik za gospodarski razvoj Edi Kraus, predsednik Kmečke zveze Franc Fabec in župan Občine Repentabor Marko Pisani, ki so govorili o vrstah turizma, vprašanju povezav, enogastronomiji in tem, kako postati turistična destinacija.
Med glavnimi poudarki so bili npr. ta, da je naše ozemlje bogato, a ga moramo znati prikazati, dalje nasprotovanje masovnemu turizmu, potreba po ureditvi povezav, zlasti openskega tramvaja in železniške proge Trst-Koper ter pomen, da turistu predstaviš in ponudiš neko zgodbo o svoji zemlji in proizvodih. Turist na Krasu išče predvsem divjino, kar bi morali izkoristiti, pomembna je tudi povezava z občinami v Sloveniji.
Med diskutanti, ki so posegli v razpravo, je bil tudi znani briški gostinec Joško Sirk, ki je med drugim poudaril predvsem pomen kritične mase in tega, da potrebujemo naš razvoj in našo zgodbo.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava