Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Za visok jubilej posebna kulturna zdravica

18. avg. 2018 | 18:39
Dark Theme

Starosta slovenskih pisateljev Boris Pahor bo v nedeljo, 26. avgusta, dopolnil 105 let. Ob častitljivem jubileju sta si Cankarjeva založba in Mladinska knjiga zamislili čisto posebno kulturno zdravico.
Slavljencu bodo nazdravili v petek, 24. avgusta, ob 11. uri v knjigarni Dom knjige v Kopru (Pristaniška cesta 5). Na srečanju bodo ob tej priložnosti predstavili knjižico z naslovom Brez Kocbekovega sodelovanja ne bi bilo Osvobodilne fronte. Publikacijo, ki jo je izdala Cankarjeva založba, je Boris Pahor kot iskren Kocbekov prijatelj v sodelovanju z Mihaelom Glavanom in Petrom Kovačičem Peršinom napisal prav za to priložnost. Pogovor z avtorji bo povezoval Zdravko Duša.
Za trdoživega pisatelja je skorajda že postala prava tradicija, da svoj rojstni dan praznuje z novo knjigo. Zavidljivi starosti navkljub sta njegova kritična misel in zgodovinski spomin vselej angažirana in vpeta v dano stvarnost. Slednja sta mu med drugim v vodilo, da svoja doživetja in izkušnje širi med predstavniki mlajših generacij.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava