Četrtek, 18 april 2024
Iskanje

Podžupan Polidori spodil pribežnike z nabrežja

25. avg. 2018 | 18:19
Dark Theme

V petek zvečer se je tržaški podžupan Paolo Polidori odločil, da na lastne oči preveri, kaj se dogaja na tržaškem nabrežju, kjer je v preteklih dneh prenočevalo več pribežnikov (po besedah podžupana jih je bilo šestdeset). Akcijo je v živo predvajal na svojem Facebook profilu.

Okrog polnoči je na nabrežju izstopil iz avta in se odpravil proti skupinici, ki je sedela na tleh. V angleščini jih je pozval, naj odidejo, ker se tam ne smejo zadrževati. Drugače bom poklical policijo, je dodal. »You can not stay here. Today, tomorrow and other days,« je podžupan podčrtal. Nekateri so se na poziv odzvali, vstali in začeli pospravljati rjuhe in odeje, s katerimi so si na tleh pripravili ležišča. Polidori jih je vprašal, od kod so in kako dolgo so že v Trstu. Izvedel je, da so iz Pakistana in da so v mesto prišli pred tremi, štirimi dnevi, nakar jim je spet ponovil, da je bivakiranje prepovedano. Zanimalo ga je tudi, zakaj so tam: vam je kdo rekel, da lahko prenočujete tukaj? Odgovora ni dobil. Ko so se še zadnji pribežniki oddaljili, je Polidori zadovoljno zaključil: »Ni jasno, od kod so in kam gredo. Važno pa je, da odidejo.«
Na kritike Paola Menisa (G5Z) in Laure Famulari (DS), da tovrstno početje ni reševanje problemov, Polidori odgovarja, da pač nima čarobne paličice, s katero bi lahko zamahnil in poskrbel, da nezaželjeni prenočevalci na prostem izginejo. »To pa ne pomeni, da lahko spijo kjerkoli. Dejstvo, da se je v pičlih 24 urah aktiviral sam minister za notranje zadeve Matteo Salvini, zaradi česar je že v teku preselitev kakih 30 prosilcev za azil brez nastanitve, je gotovo razveseljivo. In to ni ukrep, ki bi se ga ne dalo ponoviti,« je dodal.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava