Sobota, 06 april 2024
Iskanje

Prosilci za azil so skuhali vrhunsko večerjo

6. sep. 2018 | 11:13
Dark Theme

Z izzivi vse bolj globalizirane družbe se vsak sooča kot ve in zna: eni bi najraje zaprli meje in »tujcem« prepovedali vstop v državo, drugi menijo, da so migracije sestavni del človeške zgodovine in da jih ni mogoče zaustaviti.
Da se je treba z njimi soočiti na čim bolj koristen in spoštljiv način - do nas, ki tu živimo, in do njih, ki k nam prihajajo v iskanju boljših življenjskih razmer.

V torek zvečer je v svetoivanski restavraciji Suban solidarnost imela obraze radodarnih Tržačanov in prosilcev za azil. Eni in drugi so združili moči, da bi podprli mestno fundacijo Luchetta Ota D'Angelo Hrovatin, ki nudi pomoč bolnim otrokom. Prvi s finančnim prispevkom, drugi tako, da so za udeležence dobrodelnega dogodka, ki ga je organizirala zadruga Coop Alleanza 3.0, skuhali vrhunsko večerjo. Prosilci za azil so se namreč na zavodu Cefap v Codroipu izučili za kuharje in slaščičarje, večina med njimi se je tudi že zaposlila, na pobudo njihovega mentorja - tržaškega kuharja Jana Michelija - pa so za en dan »zasedli« Subanovo kuhinjo.

Več v današnji (četrtkovi) tiskani izdaji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava