Četrtek, 25 april 2024
Iskanje

Športni center Pikelc je uradno nared

21. sep. 2018 | 18:24
Dark Theme

Na Opčinah so 21. septembra tudi uradno predali namenu Športni center Pikelc oz. kompleks objektov začenši s preurejenim kotalkališčem, kjer je sedež dejavnosti domačega Športnega društva Polet. S tem se je končalo dolgo obdobje gradnje, ki se je začela leta 1975, nadaljevala leta 2007 in zaključila letos, je na otvoritveni slovesnosti med drugim poudaril predsednik ŠD Polet Samo Kokorovec, ki se je za pomoč in podporo zahvalil številnim realnostim, v prvi vrsti članom in prostovoljcem, obenem pa še Skladu za Trst, Občini Trst, Zadružni kraški banki, Deželi Furlaniji Julijski krajini.
Zadnja faza del se je uradno pričela leta 2016, dejansko pa so dela stekla leta 2017, pri čemer je šlo za investicijo v višini okoli 1,4 milijona evrov, od katerih je še pod prejšnjo levosredinsko upravo Roberta Cosolinija Občina Trst namenila 878.960 evrov, medtem ko je ostalo prispevalo društvo. V okviru del, ki jih je izvedlo podjetje Innocente & Stipanovich, so v pokrito halo prenovljenega kotalkališča namestili nova led svetila in boljšo strešno kritino, ki omogoča prezračevanje, dodali so nadstropje ter blok s slačilnicami, uredili so prostor za prvo pomoč in prostor za opravljanje protidopinških testov ter sedež društva in sanitarije za občinstvo.
Odprtja sta se udeležila tudi tržaška občinska odbornika za šport in javna dela, Giorgio Rossi in Elisa Lodi, ki sta med drugim poudarila, kako slovenska narodna skupnost zasluži tak objekt, saj gre za korektno in složno skupnost, Trst pa v tem trenutku potrebuje prav složnost. Vlagati v šport pomeni vlagati v vzgojo mladih, pri čemer si občinska uprava prizadeva za ureditev vrhunskih in varnih objektov, kakršen je openski.
Po slovesnem prerezu traku so številni prisotni lahko prisostvovali krajšemu programu, ki so ga oblikovali Poletovi kotalkarji, hokejisti in košarkarji.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava