Torek, 09 april 2024
Iskanje

Družbena priložnost za nov začetek

24. sep. 2018 | 16:45
Dark Theme

Z izvajanjem programa Habitat Microarea na Opčinah so se Zdravstveno podjetje, Občina Trst in družba Ater lotili že pred tremi leti. Do včerajšnjega dne je pomoč ljudem v duševni in ekonomski stiski potekala kar »na zidku ob cesti« oziroma po domovih posameznikov, od danes pa bodo za to imeli končno streho nad glavo. V stanovanjskem bloku družbe Ater v Ulici San Mauro 12 na Opčinah so namreč včeraj slovesno odprli manjše, 32 kv.m. veliko stanovanje, kjer bosta socialna delavca Piero Cossetti in Adriana Pazienza skrbela za krepitev socialne kohezije, se pravi za ponujanje in izvajanje raznoraznih dejavnosti za vse potrebne ljudi.
»Vsakdo bo dobrodošel. V glavnem bomo v okviru socialnih programov v sodelovanju s prostovoljci openskega združenja Volop in zadruge La Quercia skrbeli za po-šolske dejavnosti za mlade in nudili kosila osebam z duševnimi težavami oz. tistim, ki si hrane ne morejo privoščiti,« je povedala Pazienzova med ogledom novih prostorov, ki razpolagajo s kuhinjo z jedilnico, uradom in kopalnico. Sobe še niso opremljene, pa lahko že sprejemajo ljudi. Stanovanje bo odprto vsak dan, od ponedeljka do petka med 9. in 15. uro oz. po potrebi, sta zaupala operaterja.
»Iz menz znanstvenega središča Area Science Park na Padričah in v Bazovici nam ponujajo kosila, ki jim ostajajo, mi pa jih delimo potrebnim ljudem.«

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava