Jesen z openske perspektive

Pester niz dogodkov v organizaciji Konzorcija Centro in via - Skupaj na Opčinah

A

torek, 9. oktobra 2018 | 19:08

Današnja tiskovna konferenca (FOTODAMJ@N)

Ste polni elana in se bojite, da vam pester program na tržaškem nabrežju ne bo potešil strasti po uživanju vsakega trenutka Barcolane? Konzorcij Centro in via - Skupaj na Opčinah je v sodelovanju z Občino Trst zasnoval razgibano tretjo izvedbo prireditve Jesen na Opčinah - Rdeči listi na Krasu in bela jadra na morju.
»Naš cilj je promovirati ponudbo vaških trgovin oziroma lokalov ter s to potezo hkrati vsestransko poživiti openske ulice in trge. Dnevi priljubljene Barcolane so kot nalašč, da še dodatno ovrednotimo svoje poslanstvo,« je na današnji predstavitveni tiskovni konferenci v tržaški mestni hiši dejala predsednica konzorcija Nadia Bellina.
Trgovci so tematsko okrasili izložbe in so strankam na razpolago z novo jesensko-zimsko kolekcijo. Gostinski lokali - od zajtrka do večerje - vabijo po poteh tipičnih kraških okusov. Na svoj račun bodo prišli tudi ljubitelji tramvaja, ki bodo na končni postaji lahko občudovali muzejski tramvaj številka 6. Člani društva Tergeste bodo radovednežem razkrivali skrivnosti openskih bunkerjev. Na vodene oglede se je mogoče prijaviti preko spletnega naslova asctergeste@gmail.com.
Levji delež bodo odigrala tudi slovenska društva in organizacije: SK Brdina bo na svoji stojnici ponujala najrazličnejše dobrote pa tudi vrsto nepozabnih trenutkov. Odprli jo bodo v petek ob 14. uri, nakar bo ob 15.30 turnir šaha in metanja skrl. Zvečer (ob 20. uri) pa bosta MPZ Vesna iz Križa in Mepz Rdeča zvezda iz Saleža pričarala prisrčno toplino dalmatinskih pesmi s koncertom z naslovom Oliver Mania. V soboto ob 10. bo krenil pohod Iz Obeliska na Selivec pod strokovnim vodstvom Paola Sosiča. Zbirališče ob 9.30 pred stojnico, sprehod je primeren vsem, traja pa približno dve uri. Popoldne pa bo na vrsti umetniška ustvarjalnost: ob 14. uri bodo pri stojnici nagradili zmagovalce likovnega ekstempora na temo Barcolane. Nastopila bo Mažoretna in twirling skupina Doberdob. Skupina Nebojsega obljublja ob 20. uri noro zabavo ob melodijah razigranih popevk. Stojnico SK Brdina bo mogoče obiskati tudi v nedeljo med 7. in 22. uro.
Organizatorji so s posebnim veseljem med drugim naznanili letošnjo novost, in sicer kulinarično stojnico s pogledom na jadra na začetku Napoleonske ceste pri Proseku, ki bo odprta v soboto od 12. do 22. ure in v nedeljo od 8. do 22. ure.

Več v jutrišnji (sredini) tiskani izdaji.

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane

Za komentiranje morate biti prijavljeni


PRIMORSKI DNEVNIK PROTI SOVRAŽNEMU GOVORU
VIRTUALNO JE RESNIČNO.
Na spletu govorim ali pišem samo to, kar si upam tudi osebno povedati.
SEM TO, KAR SPOROČAM.
Besede, ki jih izbiram, pripovedujejo o tem, kakšen sem; me predstavljajo.
PREDEN KAJ POVEMO, MORAMO POSLUŠATI.
Nihče nima vedno prav, tudi jaz ne. Druge poslušam s poštenostjo in odprtostjo.
O IDEJAH LAHKO RAZPRAVLJAMO.
Ljudi moramo spoštovati. Človeka, ki zagovarja mnenja, s katerimi se ne strinjam, ne spreminjam v sovražnika, ki ga je treba uničiti.
ŽALITVE NISO ARGUMENTI.
Ne sprejemam žalitev in agresivnosti, niti v podporo mojih trditev.VSE ANKETE

Kako se pripravljate na noč čarovnic oz. Halloween?

ostale novice

Tekmovanje, ki krepi znanje in osebnost mladih

Slovenski dijaki uspešni na tekmovanju v sklopu deželne Naravoslovne olimpijade

21. oktobra 2018 | 13:43

Kakšen je recept za dvojezično gledališko uspešnico?

Avtorji predstave Kako postati Slovenci v 50 minutah Sabrina Morena, Martin Lissiach in Danijel Dan Malalan včeraj na Trieste Bookfestu

21. oktobra 2018 | 11:14

Srenje: nič ne bo več tako, kot je bilo

Na množično obiskani tiskovni konferenci na Opčinah predstavili nedavno sodbo italijanskega vrhovnega sodišča v prid openskemu jusu

20. oktobra 2018 | 16:10

Kje bodo merili hitrost v tem tednu

Vozniki, bodite pozorni za volanom

22. oktobra 2018 | 08:27

Največja ladja iz lego kock v Trstu

Dolga je dobrih 12 metrov, sestavlja pa jo več kot milijon kock

20. oktobra 2018 | 15:30

Cesarica Sissi, Miramar in Trst drevi po RAI 1

V oddalji Ulisse, z začetkom ob 21.15

20. oktobra 2018 | 12:55