Ponedeljek, 22 april 2024
Iskanje

Nujno iščejo slovenske prostovoljce

6. nov. 2018 | 16:00
Dark Theme

Tržaška občinska knjižnjnica Quarantotti Gambini nujno išče prostovoljke in prostovoljce z znanjem slovenskega jezika, ki bi se radi vključili v projekt Rojeni za branje - Nati per leggere.
V soboto in nedeljo tako Občina Trst v sodelovanju z novonastalim Julijskim knjižničnim sistemom prireja izobraževalni tečaj za bodoče prostovoljce. Knjižničarka Antonella Farina in pediatrinja Paola Materassi bosta med 9. in 18. uro v prostorih knjižnice Quarantotti Gambini (Ul. delle Lodole 7) posredovali potrebno znanje, spretnosti in veščine, da bi malčkom zabavno in učinkovito približali čarobni svet knjig. Posameznike z znanjem slovenščine bi želeli vključiti predvsem v nov niz bralnih uric in dejavnosti za otroke, ki jih nameravajo leta 2019 vpeljati v občinskih knjižnicah v Saležu in Boljuncu.
Prijavni obrazec je na razpolago na spletni povezavi bit.ly/NpLCorso. Vpisovanje sicer uradno zapade jutri ob polnoči. Zaradi pomanjkanja slovenskih prostovoljcev pa so organizatorji pripravljeni priti naproti vsem zainteresiranim tudi po tem roku. Omenjeni posamezniki se lahko torej zglasijo na spletnem naslovu valeria.balbinot@csbonlus.org.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava