Nedelja, 14 april 2024
Iskanje

Nove plaže, igrišča in rekreacijski center

9. nov. 2018 | 19:49
Dark Theme

Nova mestna plaža, igrišče za otroke in rekreacijske površine za mlade športnike, ki trenirajo v različnih barkovljanskih klubih (tudi za jadralce TPK Sirena), bodo čez nekaj let zaživeli na barkovljanskem nasipu. Morda že pred znanstveno prireditvijo ESOF2020. Tržaški občinski odbor je v četrtek potrdil sklep o sanaciji onesnaženega območja v Barkovljah, podrobnosti načrta, ki še nima končne podobe, pa sta tržaški župan Roberto Dipiazza in občinska odbornica za urbanistiko Luisa Polli predstavila na včerajšnji novinarski konferenci.
Zaenkrat je jasno le to, da bo investicija vredna 5,5 milijona evrov, ki jih bodo črpali iz proračuna Medobčinske teritorialne unije (UTI). Podrobnosti načrta bodo namreč znane, ko bo Občina Trst s pristaniško upravo podpisala sporazum o izmenjavi pooblastil v zvezi z upravljanjem dveh območij. Kot je včeraj poudarila Pollijeva, bo s sporazumom pod občinsko upravo prešel barkovljanski nasip, pristaniška uprava pa bo prevzela skrb za onesnaženo območje v industrijski coni v Ul. Errera.
Tržaški župan Dipiazza je izpostavil onesnažena območja, ki se nahajajo v tržaški pokrajini in ocenil, da to v Barkovljah najbolj bode v oči. »Barkovljanski nasip je treba enkrat za vselej bonificirati. Barkovljanska riviera je že zdaj lepa, ko bomo uredili degradirano območje v starem pristanišču, bo riviera v ponos vsakemu Tržačanu. Naša dolžnost je, da očistimo območje, ki je že več desetletij prepuščeno nemilosti časa,« je rekel župan.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava