Torek, 16 april 2024
Iskanje

Dnevnik Il Piccolo v stiski

Novinarji se pritožujejo: zapostavljeni, brez ogrevanja in brez razvojnih perspektiv

Trst |
7. dec. 2018 | 7:25
Dark Theme

»Zapostavljeni smo, od založnika - grupe Gedi News Network - pogrešamo razvojni načrt za dnevnik in hkrati prepotrebno prenovo znotraj časnika. Žal pa smo le priča novemu in novemu krčenju stroškov na naših kožah.« Novinarji tržaškega dnevnika Il Piccolo so obupani, ker se jim piše sila nejasna prihodnost.

Prehod v lastništvo turinske Stampe ni prineslo pričakovanih izboljšav. Večina strani v dnevniku ne nastaja v krajevnih uredništvih, pač pa jih vsi »člani« grupe prejemajo že napisane, pa tudi poročevalci ali posebni dopisniki, ki se podpisujejo pod njimi, so v Trstu neznanci, da o nekaterih popolnoma izmišljenih »časnikarjih« kot so Laura Strano, Paola Targa ali Gabriele Sala na primer, ki se podpisujejo pod tiskovna sporočila kot bi bili avtorski članki, ne govorimo ... Vse to oškoduje resnost in kakovost dnevnika ter strokovnost članov uredništva, ki ga sestavlja vse manj motiviranih urednikov, in sodelavcev, ki so slabo plačani in torej zadnja briga.

Pred dvema mesecema se je dnevnik odselil v nove prostore v Ulici Mazzini 14, kjer pa še vedno ni ustreznega ogrevanja ...

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava