Koncert v razprodanem Cankarjevem domu

TPPZ navdušil tudi v Ljubljani

A

torek, 13. novembra 2012 | 21:17

Tržaški partizanski pevski zbor je z Iztokom Mlakarjem nastopil tako v Trstu kot v Ljubljani (foto: KROMA)

LJUBLJANA, 13. novembra 2012 - Tržaški partizanski pevski zbor Pinko Tomažič je po jubilejnem koncertu v Kulturnem domu v Trstu navdušil tudi poslušalce v Ljubljani. Pod taktirko Pie Cah je v nedeljo nastopil v razprodanem Cankarjevem domu, kamor se bo znova vrnil v soboto, 1. decembra. Tudi za ta koncert v nizu prireditev ob 40-letnici zbora vlada že veliko zanimanje in karte so skoraj pošle.

Vzdušje v Cankarjevem domu je bilo enkratno. Pevkam in pevcem TPPZ so se tudi ob tej priložnosti pridružili ženski pevski zbor Kombinat, Gojmir Lešnjak-Gojc in Boris Kobal, Vlado Kreslin, Drago Mislej-Mef ter skupine Dirty Fingers, Kraški ovčarji in The Freakwaves. V osrednjem ljubljanskem kulturnem hramu so na odru Gallusove dvorane TPPZ spremljali taborniki Rodu modrega vala iz Trsta in Gorice. Posebno ganljiv je bil nastop partizanskega pevskega zbora iz Ljubljane.
Zbor, ki nosi ime po narodnem heroju Pinku Tomažiču, se je pisani publiki starejše in mlajše generacije predstavil z raznolikim in svežim pevskim programom, ki je v občinstvu obudil spomine na preteklost, a ga tudi opozoril na pereča vprašanja sodobnega časa. Mir, prijateljstvo, sožitje in spoštovanje različnosti so namreč ideali, za katere se je treba še vedno boriti v Italiji, Sloveniji in v širšem evropskem okolju.

Več novic na www.primorski.eu

Copyright 2018 © DZP doo - PRAE srl – Vse pravice pridržane