Sreda, 08 december 2021
Iskanje

Dolinska osnovna šola dobiva nove obrise

Šola Prežihovega Voranca, ki bo lahko sprejela 100 otrok, bo energetsko varčna in sodobno funkcionalna

13. feb. 2021 | 4:00
Dark Theme

Ambiciozni občinski načrt obnove in korenite posodobitve osnovne šole Prežihovega Voranca v Dolini se počasi udejanja. Šolsko poslopje iz zgodnjih sedemdesetih let že nekaj mesecev obdaja gradbeni oder z zeleno zaščitno mrežo, nad njim pa »bdi« mogočen žerjav.

Poslopje bo prilagojeno najzahtevnejšim protipotresnim določilom in tudi energetsko varčno – ob zunanji izolaciji so se odločili za talno gretje s toplotnimi črpalkami, medtem ko bodo na streho namestili fotovoltaične panele.

V novi šoli bo po novem na dveh (oz. treh) nadstropjih pet učilnic, zbornica, knjižnica, računalniška soba, večja večnamenska dvorana, šolska kuhinja in dve jedilnici, več sanitarij, soba za šolske pomočnike, slačilnica za zaposlene v kuhinji, arhiv ter seveda ustrezen tehnični prostor za kotle in podobne naprave.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Proti covidu-19 se bodo po zeleni luči, ki sta jo prižgali evropska in italijanska agencija za zdravila EMA in AIFA, kmalu lahko cepili otroci med 5. in 11. letom starosti. Cepljenje otrok:

3. dec. 2021 | 17:20
Popolnoma zagovarjam
Delno zagovarjam
Delno odklanjam
Popolnoma odklanjam
Ne vem
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo