Ponedeljek, 10 avgust 2020
Iskanje

Pet vlakov dnevno iz Ljubljane do Opčin

Reportaža o železniški postaji na Opčinah

17. avg. 2019 | 18:57
Dark Theme

V soboto okoli devete ure zjutraj je na kolodvoru čakalo vlak, ki naj bi z Opčin proti Ljubljani odpeljal ob 9.45, kar nekaj tržaških družin. Mlajša družinica je povedala, da gre v Ljubljano na Vegafest, največji festival veganstva v Sloveniji. Na obisk Vegafesta se je odpravila tudi raznolika družba iz Trsta, ki se je zaradi avgustovskih kolon na avtocesti odločila, da se v Ljubljano odpravi z vlakom. Prvič se je z vlakom v Ljubljano podal tudi tržaški par srednjih let, ki je Ljubljano z avtom obiskal že neštetokrat. Marina in Domenico sta prepričana, da je potovanje z vlakom manj stresno, udobno in ugodno. Za nameček pa je mogoče odkriti čare panoramske vožnje mimo polj, gozdov in vasi.

Vlak ni bil nabito poln, kot je bil denimo na tej relaciji pred tridesetimi leti, a kapacitete so bile dobro zasedene. Struktura potnikov je bila različna. Na enodnevni izlet v Ljubljano se je tako peljala tričlanska ekipa raziskovalcev iz znanstvenega inštituta ICTP, pa tržaške družine, mladi turistki, ki sta se iz Benetk pripeljali v Trst, od tu sta se napotili v Ljubljano, nato pa načrtujeta pot do Splita.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Kako boste potovali letos poleti:

3. jul. 2020 | 18:38
Z avtomobilom
Z motorjem
Z avtobusom
Z vlakom
Z letalom
Z ladjo
Peš
Ne bom potoval/a
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo