Sreda, 13 november 2019
Iskanje

Pogreb ubitih policistov

Ganljivo slovo od Pierluigija rotte in Mattea Demenega

Trst |
17. okt. 2019 | 7:10
Dark Theme

Pred kvesturo, kjer je bila mrliška veža, in pred cerkvijo Novega sv. Antona, kjer je bila pogrebna maša, so se že zjutraj začeli zbirati občani vseh starosti ter pripadniki različnih komponent mesta.

Pogrebni sprevod je krenil do cerkve Novega sv. Antona. Krsti s posmrtnimi ostanki ubitih policistov Pierluigija Rotte in Mattea Demenega sta šli skozi špalir, ki so ga sestavljali častni vod policije in drugi kolegi policisti, ob izhodu iz poslopja kvesture pa ju je pozdravilo dolgotrajno ploskanje množice. Mašo je daroval tržaški škof, nadškof Giampaolo Crepaldi. Cerkev Novega sv. Antona je bila ob svojcih nabito polna predstavnikov oblasti, oboroženih sil in sil javnega reda, veteranskih združenj in občanov, ki so ubita policista pozdravili z večkratnim ploskanjem.

Za branje in pisanje komentarjev je potrebna prijava

$tempAlt.replaceAll('"','').replaceAll('<p>','').replaceAll('</p>','').replaceAll('<br>','').replaceAll('<br/>','').replaceAll('<br />','').trim()

Menite, da bi v slovenskem parlamentu moral sedeti predstavnik zamejskih Slovencev?

17. okt. 2019 | 16:45
Da, izvolijo pa naj ga le zamejski Slovenci, ki imajo slovensko državljanstvo
Da, volilno pravico pa naj dobijo vsi zamejski Slovenci, ki na konzulatih ali veleposlaništvih izjavijo, da pripadajo slovenskemu narodu
Lepo bi bilo, a je predlog neizvedljiv
Ne, ker je prav, da so poslanci samo slovenski državljani, ki v Sloveniji plačujejo davke
Me ne zanima
Prikaz rezultatov

Glasovanje zahteva prijavo